Stagerace Cappadocië, Turkije

  • -

Stagerace Cappadocië, Turkije

Categorie : NIEUWS

Vol goede moed was ik afgereisd naar het plaatsje Uchisar, gelegen in de regio Cappadocië in centraal Turkije, dat bekend is door zijn sprookjesachtige omgeving. In 2015 en 2016 was ik ook naar deze regio afgereisd met het doel om UCI-punten te scoren, zo ook dit jaar.

 

 

 

Op woensdag 13 september vertrok ik samen met Tommy en Brian, die ter ondersteuning meegingen vanuit Amsterdam naar het vliegveld van Kayseri. Na ongeveer 4 uur vliegen kwamen we aan op het vliegveld, waarna we met een shuttle naar ons hotel in Uchisar werden gebracht. Het dorpje Uchisar is gelegen op een hoogte van bijna 1400 meter en de temperatuur kan iedere dag oplopen tot ruim 40 graden. Helaas kwamen wij pas laat aan bij ons hotel door een flinke vertraging van onze vlucht naar aanleiding van het stormachtige weer, waardoor even losfietsen niet meer lukte. De volgende dag ben ik op tijd de fiets opgesprongen om de hitte een beetje voor te zijn en zo een groot deel van het parcours te kunnen verkennen.

De race (die eigenlijk geen race was)

Na een goede eerste dag, waar ik nog wel aardig moest wennen aan de hitte en de hoogte, begon de tweede dag niet al te best. Ik stond al op met lichte spierpijn in mijn hele lichaam en had weinig energie. Vandaag zou de proloog van 4,5 kilometer verreden worden, alleen ik zat totaal niet fit op mijn kamer. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om wel te starten zonder te forceren, zodat ik de dag erna misschien wat was hersteld en de meubelen nog een beetje kon redden. Met meer dan 2 minuten tijdverlies in de tijdrit was het al erg lastig om nog mee te doen voor het podium, maar ik hoopte op het beste.

Helaas was ik de tweede dag niet beter geworden, ik was alleen maar minder. Om nu te gaan starten zou gevaarlijk zijn en dan staat mijn gezondheid altijd voorop. Een moeilijke beslissing, je bent daar uiteindelijk met een bepaald doel en als je dan niets kan doen, zakt de moed je wel in de schoenen. Mijn focus ligt nu volledig op de finale van de Benelux-Cup in het Limburgse Sittard, waar ik mijn 1e plaats in het algemeen klassement ga verdedigen!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"