Nieuw! Mountainbike clinics

  • -

Nieuw! Mountainbike clinics

Categorie : NIEUWS

De laatste jaren geef ik regelmatig mountainbike clinics voor verschillende bedrijven en verenigingen. Hier heb ik altijd veel positieve reacties op ontvangen. Om mijn passie voor de mountainbikesport te delen en tegelijkertijd mijn eigen topsportcarrière een boost te geven, ga ik clinics aanbieden voor iedereen die zijn mountainbikeskills wil aanscherpen of een uniek- en onvergetelijk bedrijfsuitje wil hebben.

Hoe ziet een mountainbike clinic er uit?

Het leuke van een mountainbike clinic is dat het voor alle fietsniveau’s toegankelijk is. Of je nou wedstrijden rijdt of nog nooit eerder op een mountainbike hebt gereden. Voor iedereen is er wat te leren en te ervaren, altijd met het doel om aan het einde van de clinic met een glimlach op je gezicht naar huis te gaan!

Waar altijd als eerste aandacht aan wordt besteed tijdens een clinic is het remmen, schakelen en het sturen op een mountainbike. Wanneer doe je wat? En waarom? Iedereen gaat zichzelf een bepaalde manier van rijden aanleren dat voor hen goed voelt. Maar is het daadwerkelijk de beste manier? Dat ga ik je laten ervaren!

Na eerst de basistechnieken van het mountainbiken onder de knie te hebben, gaan we werken aan je klim- en daalcapaciteiten. Hiervoor zoeken we verschillende heuvels op, waar je tips krijgt over de juiste versnelling, de positie op je fiets en waar je vooral naar moet kijken als je met een vaart richting een obstakel voor je op het pad afdenderd. Dit doen we telkens op verschillende kleine rondes, waardoor iedereen op zijn eigen niveau en snelheid zich kan ontwikkelen en je nooit de groep uit het oog verliest. Na deze onderdelen is geen klim- of afdaling meer te stijl voor je en zul je met veel meer vertrouwen op de fiets zitten!

Nu je voldoende tips and tricks hebt gekregen, gaan we dit toepassen in de praktijk. Als groep rijden we verschillende routes door het bos, waar je vanzelf voldoende wordt uitgedaagd en je je energie kwijt kunt. Daarna is het bijvoorbeeld mogelijk om gezamenlijk af te sluiten met een BBQ of hapje en een drankje, zodat iedereen zijn ervaringen (sterke verhalen) van die dag kan delen met elkaar.

Voor meer info over de inhoud van de clinic, prijs en beschikbare datums, neem contact op via: mountainbike.clinic@gmail.com

Geen eigen mountainbike? Geen probleem! Voor de clinic is het mogelijk om mountainbikes te huren.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"