Veldslag om Norg 2018

  • -

Veldslag om Norg 2018

Categorie : NIEUWS

De Veldslag om Norg was dit jaar een snelle editie. Door de droogte van de laatste weken, in combinatie met een enkele regenbui in de week voorafgaand aan de wedstrijd, was het parcours één grote racebaan geworden. Ik rijd niet vaak marathons, dus vooraf was ik nog wat terughoudend over mijn kansen op een podiumplaats in deze 100 kilometer lange race in de omgeving van het Drentse Norg.

De race

Na een geneutraliseerde start vertrok een peloton van ruim 1500 renners voor hun race over 100 kilometer. De route bestond uit een combinatie van veel gravelpaden, stukken asfalt en af een toe een singletrack en wat hoogtemeters. Door de snelle omstandigheden was het lastig om een verschil te maken. Door een heuvelzone na ongeveer 25 kilometer werd de eerste schifting gemaakt. Hierdoor ontstond er een groep van ongeveer 12 renners. De snelheid lag hoog, rond de 33 km/u gemiddeld met uitschieters tot ruim 50 km/u. Ondanks dit tempo kon er geen verschil gemaakt worden, waardoor we de laatste 10 kilometer ingingen met 7 renners.

Ik voelde me, met de finish in zicht, wat meer zelfverzekerd en nam wat vaker de koppositie om in ieder geval een goede uitgangspositie te hebben in de finale. Ik had gezien dat de laatste 5 kilometer bestond uit veel smalle bospaden, waardoor een goede positie essentieel was. Door attent te rijden wist ik mezelf in een gunstige 3e plaats te krijgen en wist dat ik met mijn goede sprint een kans had op de winst. Helaas was mijn cassette losgelopen die nu begon in de lopen in mijn frame. In de laatste 3oo meter sloeg deze helemaal vast, waardoor ik mijn sprint niet heb kunnen rijden. Gelukkig had ik enige voorsprong op de nummer 4, waardoor mijn podiumplaats verzekerd was.

Van tevoren gehoopt op het podium te eindigen, maar als de race zo goed verloopt en je zit in de situatie om te winnen, kan ik niet tevreden zijn met het resultaat. Aan de andere kant was het een goede training met de Cape Pioneer Trek in Zuid Afrika in het vooruitzicht!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"