MIJN MISSIE

Focus Tokyo 2020

In 2016 heb ik besloten mij volledig op mijn sport te richten. Mijn doel? De Olympische Spelen in Tokio 2020!

De afgelopen jaren maak ik voortdurend flinke progressie en ik ben er van overtuigd dat ik de komende jaren nog een grote sprong kan maken.  Al mijn energie is er nu dus op gericht om alles uit mijn potentieel te halen.

“Ik zie mijzelf al staan aan de start van de Olympische mountainbike race. Volledig gefocust, met een glimlach en klaar om alles te geven!”

Het talent en de wil om het te halen zijn er, nu alleen de rest nog! Dat wat ik vroeger ‘omstandigheden’ noemde, is wat ik nu zelf goed ga organiseren!

 

Mijn schema

  • Kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio 2020 (vrijdag 24 juli t/m zondag 9 augustus 2020)
  • Komende jaren mijn niveau ontwikkelen tot internationale top en kwalificatie afdwingen voor EK en WK
  • Podium Nederlands kampioenschap 2019
  • Nederlands kampioen worden
  • Als topsporter kunnen leven, financieel niet afhankelijk zijn van een (bij)baan
  • Een solide basis creëren voor de komende 2 jaar, zodat ik zonder zorgen, stap voor stap naar mijn ultieme doel kan toewerken. Dit betekent een goede financiële basis, een budget om buitenlandse wedstrijden te rijden en de beste faciliteiten tot mijn beschikking hebben om iedere dag weer het uiterste uit mezelf te halen.

 

“Het proces waarin ik mijzelf tot het uiterste kan drijven en kan blijven ontwikkelen, vind ik erg interessant. Hiervoor de juiste mensen om mij heen krijgen, zodat ik mijn doel kan verwezenlijken, lijkt mij geweldig!”

 

De stappen

Stap 1:

  • In 2019 ligt mijn prioriteit bij het verbeteren van mijn positie op de wereld ranking en meer buitenlandse wedstrijden rijden. Door het rijden van meer internationale wedstrijden en punten te scoren in deze wedstrijden ga ik mijn positie op de ranking verbeteren, waardoor mijn startpositie bij wereldbekers zal verbeteren en voor een top resultaat kan gaan.

Stap 2:

  • Door de stijging op de wereld ranking is mijn startpositie voor internationale wedstrijden zodanig verbeterd, dat ik in 2019 het hele wereldbekercircuit wil afronden. Dit betekent wedstrijden rijden over de hele wereld, zoals Zuid-Afrika, Amerika, Canada en heel Europa. In deze wedstrijden zal ik mij uiteindelijk ook moeten kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio 2020. Door deze wedstrijden te rijden, zal mijn niveau stijgen en gewend raken aan de technisch uitdagende parcoursen.

Stap 3:

  • 2018 zal een jaar zijn waarin het belangrijk wordt om te zien waar ik sta. Kan ik nog stappen maken, zit ik tegen het niveau aan dat vereist is?

Stap 4:

  • 2019 is het jaar dat ik mij officieel kan kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. Twee keer top 12 in een wereldbeker of 1 keer top 8 op EK of WK is voldoende om mijn droom waar te maken. In de jaren hiervoor heb ik mijn weg naar de top gereden en heb het niveau om mee te doen voor het podium op de Olympische Spelen!

 

Wil jij me helpen mijn doel te verwezenlijken? Hoe klein de bijdrage ook lijkt te zijn: alles helpt! Lees verder:

TEAM GROEN

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"