XCC shortrace Apeldoorn

  • -

XCC shortrace Apeldoorn

Categorie : NIEUWS

Na de Veldslag om Norg op zaterdag, stond er op zondag een shortrace in Apeldoorn op het programma. Een shortrace (XCC) is te vergelijken met een streetrace, alleen dan op een nog compacter parcours en de wedstrijdduur is slecht 20 minuten. Na de 100 kilometer van gisteren was het even afwachten hoe ik was hersteld, maar de motivatie om hier een goed resultaat neer te zetten was groot!

De race

Helaas moest ik achteraan het startveld plaatsnemen bij de start. De startposities werden bepaald aan de hand van een tijdrit over één ronde, voorafgaand aan het eliminator event waar ik niet aan deel had genomen. Door het smalle en korte parcours, de vele deelnemers op het parcours en de korte racetijd, zou het een hele opgave worden om nog van voren te komen.

In de eerste bocht na het startschot was het al mis. Recht voor mij gingen 2 renners onderuit, waardoor ik de bij de start gewonnen posities gelijk kon inleveren. Hierna was het zaak rustig te blijven, op zoek te gaan naar openingen om voor- en na de bochten in te halen en goed in de gaten houden hoe lang er nog geracet moest worden.

Ronde na ronde kon ik posities goed blijven maken en baande ik me een weg door het gehele deelnemersveld. Met nog slecht 3 of 4 minuten op de klok in de race, maakte ik de aansluiting bij de koploper. Ik wist dat ik het niet op een sprint aan moest laten komen, aangezien veel van deze jongens erg explosief zijn en wel het-een-en-ander aandurven als het er op aankomt in een finale. Daarom besloot ik er direct omheen te gaan en alle energie die nog in mijn lichaam zat er uit te gooien! Doordat ik een aantal achterblijvers op het juiste moment voorbij  ging, kon ik een klein gaatje slaan, die ik daarna niet meer uit handen heb gegeven. Net als in 2017 kon ik met mijn armen in de lucht over de streep komen en dit mooie evenement op mijn naam schrijven!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"