Wereldbeker Apeldoorn: Winst en een 11e plaats!

  • -

Wereldbeker Apeldoorn: Winst en een 11e plaats!

Categorie : NIEUWS

Eliminator

Op zondag 3 oktober vond er in Apeldoorn het World Cup event ‘Eliminator’ plaats. Korte en technische races, waarbij de renners stuur-aan-stuur door de bochten knallen, waardoor spektakel altijd gegarandeerd is. Op het marktplein van Apeldoorn was een korte ronde van ongeveer 400 meter uitgezet, voorzien van allerlei obstakels zoals schansen en kombochten, die bij het ‘Eliminator’ onderdeel steeds 2 keer afgelegd moest worden.

Bij deze race wist ik mij als 16e te kwalificeren in de tijdrit, waarna de race volgens een knock-out systeem verder ging. Hierbij starten er telkens 4 renners, waarvan de 2 eerste renners doorgaan naar de volgende ronde. In de eerste heat wist ik alle tegenstanders achter mij te houden en ging ik door naar de volgende ronde. In deze ronde trof ik direct de meest sterke tegenstanders, waardoor het lastig zou worden om een ronde verder te komen. Door een inhaalactie op het lange rechte stuk wist ik naast mijn tegenstander te komen. Helaas vond deze het nodig om mij (onreglementair) de afzetting in te drukken (zie onderstaande video rond 30 sec.). Helaas maakte de wedstrijdjury de beslissing om hier niets mee te doen, waardoor mijn ‘Eliminator’ race er op zat en strandde op een 11e plaats.

Shortrace

In de namiddag stond het volgende onderdeel op het programma: de Shortrace. Een wedstrijd over 35 minuten over dezelfde ronde als de ‘Eliminator’, waardoor renners kort op elkaar rijden en ook dezelfde obstakels moeten overwinnen. Dit onderdeel is mij op het lijf geschreven door de korte en intensieve inspanning, in combinatie met de technische en tactische aspecten van deze race. Teamgenoot Jeroen en ik mochten plaatsnemen op de eerste rij en waren na het startschot direct goed weg. Een groepje van 4 renners wist zich te onderscheiden van de rest van het veld. Gedurende de race bleven er nog 2 renners vooraan over… Teamgenoot Jeroen en ik! Na een versnelling op 5 ronden van het einde, wist ik de koppositie te pakken en naar de overwinning te rijden en Jeroen op een tweede plaats te eindigen. Een mooie dag voor het Stappenbelt – Specialized Team.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"