Winst in Streetrace Havelte!

  • -

Winst in Streetrace Havelte!

Categorie : NIEUWS

De weersvoorspellingen leken redelijk goed gedurende de dag en het zou droog blijven in de avond. Helaas werd dat aardig bijgesteld in de laatste uren voor de race en kwam het na ongeveer 10 minuten na de start van onze race, met bakken uit de lucht! Een beetje mountainbiker deinst hier natuurlijk niet voor terug, maar toch stond er (waarschijnlijk door de regen), een bescheiden groepje bikers aan de start in het Drentse Havelte.

Ik mocht vertrekken vanaf de tweede startrij en kon na 200 meter een plekje bij de eerste 3 renners bemachtigen. Na een drietal ronden besloot ik dat het tijd was om de concurrentie te testen en versnelde ik. Al snel bleek ik een mooie voorsprong te hebben opgebouwd. Gezien de wereldbeker wedstrijd in Apeldoorn aankomend weekend, besloot ik vol door te rijden en dit al goede training te beschouwen. Door de combinatie van een nat wegdek en zand, was het her en der goed oppassen om niet te veel te gaan glijden. Helaas kon ik niet voorkomen dat ik in de één-na-laatste ronde nog even onderuit ging, nadat ik iets te enthousiast uit een bocht kwam en weggleed. Gelukkig geen nare gevolgen en sprong binnen enkele seconden weer op mijn fiets. Nu toch iets rustiger dan de ronden ervoor, maar kon onbedreigd naar de overwinning rijden!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"