WIE BEN IK…

 

 

Ik ben…

Erik Groen, 28 jaar, woonachtig in Apeldoorn en ik beoefen de mooiste sport ter wereld, namelijk mountainbiken! Ik kom oorspronkelijk uit het mooie Tuk, in Overijssel, waar ik jaren heb gewoond voordat ik verhuisde om mijn droom als professioneel mountainbiker te gaan waarmaken.

Mijn passie voor mountainbiken begon op 8-jarige leeftijd doordat ik samen met mijn broer Mark, voor het eerst deelnam aan een mountainbikewedstrijd in Bergschenhoek. Hiervoor heb ik jaren aan wedstrijdzwemmen gedaan op nationaal niveau. Mijn eerste wedstrijd wist ik direct te winnen en was ik verkocht. Ten opzichte van het zwemmen dat ik toen deed, kon ik ineens vrij door de bossen heen crossen en kwam ik op allemaal verschillende plaatsen. Terwijl ik met zwemmen altijd in dat zelfde zwembad lag. Of dat nu in Steenwijk was of in Almelo, dat zwembad was naar mijn idee altijd hetzelfde.

“Ik beoefen de mooiste sport ter wereld!”

Vanaf deze wedstrijd heb ik mij ieder jaar verder kunnen ontwikkelen. Zo ben ik als junior geselecteerd voor het EK en WK, heb ik top 10 uitslagen in wereldbekers in deze categorie. Als beloning voor deze uitslagen, werd ik uitgenodigd om te komen trainen op sportcentrum Papendal in Arnhem. Een grote stap voor iemand van 18 om het ouderlijk huis te verlaten en alles op mijn sport te zetten. Uiteindelijk heeft deze tijd mij niet de doorontwikkeling gegeven waar ik op had gehoopt. Toch heb ik erg veel geleerd van deze tijd. Met de kennis over voeding, training en het mentale aspect van topsport ben ik nog steeds aan het doorontwikkelen.

Mijn ultieme doel de komende jaren is de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Diep van binnen geloof ik dat dit haalbaar is en wil daarom de komende jaren alles in werking zetten om dit te gaan realiseren. Eerst zal ik meer internationale wedstrijden moeten gaan rijden om mijzelf omhoog te werken op de wereldranking en zal ik ieder jaar een stap moeten maken op dit niveau te gaan halen. Daarnaast heb ik het doel om de komende jaren Nederlands kampioen te worden en een jaar lang in het mooie rood-wit-blauw te mogen rijden. Hier ga ik 100% voor en zal ook niet eerder tevreden zijn voordat dit lukt!

Klik hier voor mijn referenties: “REFERENTIES”

Klik hier om contact op te nemen: “CONTACT”

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"