Geopark Hondsrug Classic 2017

  • -

Geopark Hondsrug Classic 2017

Categorie : NIEUWS

Een gezamenlijke start met meer dan 1000 bikers tegelijk. Van bekende wielerprofs tot recreanten, iedereen start tegelijkertijd tijdens de Geopark Hondsrug Classis. Een beproeft concept dat al jaren zorgt voor een spannende wedstrijd en een leuke sfeer. Door het snelle en vlakke parcours is het voor veel wielrenners een mooie kennismaking met de mountainbikesport. Het parcours bestaan uit twee grote ronden, die weer zijn opgedeeld in 3 lussen en telkens langs de start/finish komen wat uiteindelijk goed is voor 66 kilometer. Hierdoor is het voor het publiek overzichtelijk en is de strijd goed te volgen. Ook voor de deelnemers is er genoeg te beleven, het parcours wisselt af tussen snelle bospaden, zandhellingen en leuke singletracks.

 

 

Gezien mijn voorbereiding op deze wedstrijd, had ik geen hoge verwachtingen en wilde ik met een goed gevoel de winterperiode in gaan. Vanuit het vertrek zat ik telkens in een goede positie zodra er werd versneld. Iedere keer als er een schifting was in de kopgroep, kon ik mijn wagonnetje aanhaken en zo deel uit blijven maken van deze groep. Echt veel had ik niet over, maar door de ervaring in deze race en een goede techniek kwam ik een heel eind. Hierdoor kwam ik met 5 man vooraan te zitten, waaronder Maarten Wijnants van het Protour team van Lotto NL – Jumbo. Pas in de laatste lus, met nog 7 kilometer te gaan, moest ik de groep laten gaan. De tank was helemaal leeg… Toch ben ik blij met hoe het ging en was dit een goede training voordat ik aan mijn rustperiode begin. RTV Drenthe maakte een mooi videoverslag van de wedstrijd, waarin ik ook nog een paar keer wordt genoemd! Veel kijkplezier! (klik op onderstaande afbeelding)

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"