Opvolging Benelux-Cup titel in 2017!

  • -

Opvolging Benelux-Cup titel in 2017!

Categorie : NIEUWS

Net als vorig jaar heb ik het algemeen klassement van de Benelux-Cup gewonnen. Door constant te presteren, met een paar mooie uitslagen, is het weer gelukt om deze wedstrijdreeks op mijn naam te schrijven! Super blij mee!

 

Nadat ik ziek was geworden in Turkije vorige week, heb ik het een weekje rustig aan gedaan en kreeg ik het gevoel dat ik weer een beetje was hersteld om een goede race neer te zetten. Helaas was mijn lichaam nog niet voldoende hersteld en zou dit een van de lastigste races worden van het seizoen…

Vanuit de start kon ik goed mee en kon mij positioneren rond plaats 6. Bij het ingaan van de tweede ronde voelde ik al dat het moeizamer ging en halverwege de ronde moest ik de kopgroep laten gaan. Niet veel laten werd ik door een andere renner opgepikt, waarna ik me weer wat kon optrekken aan zijn tempo. Met het verstrijken van iedere minuut voelde ik dat er steeds meer energie uit mijn lichaam vloeide en moest ik knokken voor iedere meter. Ik was nog maar halverwege de wedstrijd en had net 3 van de 7 ronden afgelegd. Vooraf wist ik dat ik in de top 10 moest eindigen om mijn klassement veilig te stellen. Halverwege lag ik rond plaats 7, waarna ik langzaam aan steeds verder terug zakte. Er zat totaal geen power meer in mijn lichaam, maar toch wist ik dat ik moest knokken om in de top 10 te blijven. Ik kon mijn verlies beperken en zakte uiteindelijk terug naar plaats 9. In de laatste ronde moest ik alsnog alle zeilen bijzetten, aangezien er nog een groepje renners dichtbij kwam. Dit wilde ik natuurlijk niet laten gebeuren, waardoor ik nog eens helemaal in het rood moest gaan. Gelukkig kon ik de tiende renner net achter mij houden op de finishlijn, waardoor ik 9e werd en alsnog het eindklassement van de Benelux-Cup voor de 2e keer op mijn naam schrijf!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"