Benelux Cup Zoetermeer: 3e plaats

  • -

Benelux Cup Zoetermeer: 3e plaats

Categorie : NIEUWS

De jaarlijks terugkerende wedstrijd rondom de skihal van Snowworld in Zoetermeer beloofde ook dit jaar weer een mooie strijd te worden. Met een temperatuur rond de 28 graden, een parcours met korte, venijnige klimmetjes en een sterk deelnemersveld waren alvast mooie ingrediënten.

Vorige week in Kluisbergen had ik niet mijn beste dag. Voor mijn gevoel was ik nog vermoeid van een drukke periode met veel wegwedstrijden. Toch verliep het daar ook niet heel slecht, maar ik voelde dat er meer in zou zitten na een weekje met meer rustige trainingen.

De race

Vanuit het vertrek kon ik direct de koppositie pakken, alleen zat ik hier niet op te wachten, aangezien het eerste deel van het parcours vlak en snel is. Gelukkig kwam er iemand na 200 meter voorbij en ik kon uit de wind, mooi in tweede positie plaatsnemen. In de eerste 3 drie ronden wist een groep van 6 mannen weg te rijden bij de rest van het peloton. Ik kon vanuit plaats 2 of 3 goed het overzicht houden en wachtte mijn moment af. Ik voelde dat ik over had en probeerde de rest onder druk te zetten. In ronde 4 van 8, nam ik de koppositie over en plaatste een versnelling. Aan het eind van deze rond had ik nog 3 renners bij mij rijden. Twee van hen besloten gelijk nog eens te versnellen, wat voor mij te veel was. Ik moest even bekomen en kon met de nummer 4, Frank Beemer, mijn tempo weer wat hervinden.

 

In de volgende ronden zat ik totaal niet gemakkelijk. Er moesten nog 3 ronden afgelegd worden en ik moest knokken om mijn plek te behouden. Eenmaal in de laatste ronde, wilde ik eigenlijk afwachten en vertrouwen op mijn sprint. Doordat Frank een andere lijn nam in een afdaling, kwam ik voorop te rijden van ons tweeën. Ik besloot vol gas door te rijden, omdat ik merkte dat ik een klein gaatje kon pakken in één van de daaropvolgende klimmetjes. Ik zat compleet aan mijn limiet, maar voelde dat ik nog genoeg power in mijn benen had om het tot de finish vol te houden. Eenmaal over de streep had ik even een paar minuten nodig om weer een beetje te herstellen. Op dit rondje is het een complete slijtageslag en ben je na 1,5 uur lang knallen gewoon helemaal leeg. Dit zorgt altijd wel voor een lekker voldaan gevoel, helemaal als je op het podium mag plaatsnemen. Ik ben blij dat ik voor mijzelf heb kunnen bevestigen dat het nu goed zit met mijn conditie. Op naar de volgende races!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"