Benelux Cup Kluisbergen: knokken van het begin tot het einde

  • -

Benelux Cup Kluisbergen: knokken van het begin tot het einde

Categorie : NIEUWS

Door organisatorische problemen werd de wedstrijd van Geraardsbergen verplaatst naar het even verderop gelegen Kluisbergen. In het verleden (2005) was Kluisbergen al eens het strijdtoneel van het EK mountainbiken, waar ik als nieuweling meedeed bij de open klasse. Enige parcourskennis was dus wel aanwezig, al was dit in de tussenliggende jaren enigszins vervaagt natuurlijk. Bij het verkennen kwamen mijn teamgenoten en ik al snel tot de conclusie dat het een pittig dagje zou worden. Het parcours ging constant op en af, zonder echt lange klimmen, maar hierdoor lag de snelheid wel erg hoog.

De race

De start bevond zich in het dorp Rijen, onderaan de welbekende klim van de Kluisberg, die ook wordt aangedaan tijdens de Ronde van Vlaanderen.  Deze klim, met stijgingspercentages tot 15%, in combinatie met een snelle start van mijn teamgenoot Jeroen Boelen, werd het peloton gelijk op een lint getrokken. Ik merkte dat ik goed mee kon komen, maar op het bovenste stuk van de klim, niet meer een versnelling over had om bij de eerste 5 het veld in te gaan. Hierdoor kwam ik in de eerste ronde al in mijn eentje te zitten tussen de kopgroep en een achtervolgende groep.

Aan het einde van de eerste ronde sloten 2 renners bij mij aan. Eén van de twee moest al snel een gat laten, waardoor we met zijn tweeën de achtervolging inzetten op de kopgroep. We konden nog 2 of 3 renners oprapen die het tempo van de kopgroep niet konden volgen, maar hebben nooit meer zicht gehad op de kopgroep.

In de laatste ronde wist mijn metgezel een klein gaatje te slaan, die ik vlak voor de streep nog wist te dichten. Helaas was bij mij de koek op, waardoor hij plaats 8 wist te pakken en ik plaats 9.

Voor mij een flinke teleurstelling, aangezien ik dit parcours normaal goed zou moeten verteren. Mijn gevoel zegt mij dat er nog wat vermoeidheid inzit, waardoor ik ook bij de start niet scherp genoeg was. Even een paar dagen rustig aan, zodat mijn lichaam wat kan herstellen. Hierbij probeer ik mijn lichaam wel te prikkelen met korte, explosieve sprints. Op de donderdag heb ik nog een zware training gepland, die mij klaar zal stomen voor de race op zondag in Zoetermeer!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"