Eerste zege van het seizoen!

  • -

Eerste zege van het seizoen!

Categorie : NIEUWS

De door de KNWU nieuw in het leven geroepen NL-Cup, was afgelopen weekend toe aan haar tweede wedstrijd uit de competitie. Deze keer had de organisatie in het Zeeuwse Burgh-Haamstede een erg mooi parcours uitgezet. Voor Nederlandse begrippen moest er aardig geklommen worden in het bosrijke duingebied. Dit, in combinatie met mooie single-tracks en een paar snelle afdalingen, was het iedere ronde weer afzien en toch ook wel een beetje genieten.

 

Om 15.00 uur klonk het startschot. Teamgenoot Jeroen Boelen en ik waren direct goed weg, waarna Jeroen het tempo hoog hield. Door het moordende tempo van Jeroen, kon slecht één andere renner ons nog volgen. Nadat Jeroen een klein gaatje wist te slaan op ons, liet ik bewust onze concurrent nog even op kop rijden om er zeker van te zijn dat hij niet kon profiteren op het moment dat ik het gat zou dichten. In één ruk reed ik het gat naar Jeroen dicht, waarna wij halverwege de wedstrijd met z’n tweeën kwamen te rijden.

Samen probeerden wij het gat op de concurrentie te vergroten door de koppositie af te wisselen van elkaar, zodat wij beiden een ‘rustmomentje’ hadden. Het tempo lag hoog, maar het lukte ons beide niet om elkaar los te rijden. Ik wist dat ik de laatste 500 meter op kop moest rijden, omdat het nog moeilijk was om in te halen op dit gedeelte van het parcours. In dit plan wist ik te slagen en kon met een kort sprintje naar de overwinning rijden. Mijn eerste overwinning van 2017, hopelijk zullen er nog vele volgen!

Net als vorige week in Berlicum, is er het nodige beeldmateriaal opgenomen. Dit keer was het Omroep Zeeland dat verslag deed van onze wedstrijd. Na de wedstrijd werd ik kort geïnterviewd, waarna de reportage enkele uren laten werd uitgezonden op TV. Zie onderstaande link voor het wedstrijdverslag en het interview.

http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2017-03-26/1102401/spannende-eerste-editie-van-x-treme-mtb-challenge-video#.WNlvVdKLTIV

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"