Seizoensopener Berlicum: een 2e plaats!

  • -

Seizoensopener Berlicum: een 2e plaats!

Categorie : NIEUWS

Traditiegetrouw staat de seizoensopener in Berlicum op het programma van alle Nederlandse mountainbikers. Links en rechts zijn er al wat wedstrijden verreden in het buitenland, maar bij de naam van Berlicum begint het bij de meeste renners toch echt weer te kriebelen. Ook dit jaar stond er een sterk deelnemersveld aan de start om wederom de strijd met elkaar aan te gaan. Ieder jaar toch weer spannend, die eerste wedstrijd. Niemand wil onderdoen voor elkaar en wil weten hoe de verhoudingen zijn ten opzichte van vorig jaar. Hiervoor train je hard gedurende de winter en wil je graag weten of die trainingen zich hebben uitbetaald.

Voorafgaand aan deze wedstrijd, verbleef ik 1,5 week op het Canarische eiland Tenerife, om de welbekende puntjes op de i te zetten voor het nieuwe mountainbikeseizoen in 2017. Omdat ik op de donderdag voor de wedstrijd van zondag pas terug kwam van het vulkanische eiland Tenerife, was het even afwachten hoe ik was hersteld. Deze trainingsstage was bedoeld om het niveau flink omhoog te krikken. Ik heb mijzelf niet ingehouden om in Berlicum fris aan de start te staan in ieder geval!

De wedstrijd

Een peloton van 50 bikers stond klaar om te vertrekken. Direct na het fluitsignaal was ik goed weg en kon ik het wiel pakken van David Nordemann, die gelijk de eerste ronde goed doortrok. Ik wilde niet gelijk het initiatief nemen, omdat ik nog mijn twijfels had over mijn vorm zo kort na mijn trainingsstage op Tenerife.

Met enige opluchting kon ik na 2 ronden vaststellen dat ik me goed voelde vandaag. Technisch gezien verliep het vrijwel vlekkeloos, ik had een goede focus en wist dat er een mooie uitslag aan zat te komen. Het gezelschap voorin dunde snel uit en we bleven met z’n drieën over. Met nog 4 ronden te gaan nam Hans Becking het initiatief en gaf eens flink gas. Ik kon niet meteen zijn wiel te pakken krijgen en moest mezelf forceren om weer bij hem aan te sluiten. Dit brak me op, waardoor ik Hans moest laten rijden. Hierachter reden Frank en ik voor de overige podiumplaatsen. Door een goede samenwerking en aantal sterke laatste rondes wist ik Frank in de laatste ronde kwijt te spelen en de 2e plaats veilig te stellen.

Hier ben ik natuurlijk erg blij mee! Ik had van tevoren niet gedacht dat ik in deze wedstrijd alweer mee kon doen voor de winst. Dit belooft nog wat voor de komende weken en de rest van het seizoen!!

 

 

Naast bovenstaande foto’s, gemaakt door Anneke van Asselt, staat er het nodige beeldmateriaal op http://www.offroadbikers.eu, waaronder onderstaand interview met mij na de race. Volgende week (26-3) staat de volgende nationale race op het programma, namelijk in het Zeeuwse Burg-Haamstede.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"