5e plaats in Houffalize

  • -

5e plaats in Houffalize

Categorie : NIEUWS

De 4e wedstrijd uit de serie van 7 Benelux Cup races, vond plaats in het in de Belgische Ardennen gelegen Houffalize. Voor mountainbikers is deze omgeving welbekend door de rijke mountainbike historie. Tot een aantal jaren terug, werd hier ieder jaar een wereldbeker georganiseerd op één van de meest technische parcoursen van Europa. Naast de wereldbeker worden er meerdere marathons in de omgeving georganiseerd en sinds een aantal jaar, vindt de Benelux Cup plaats op deze ‘heilige grond’.

Voor iedereen een wedstrijd waar graag aan deelgenomen wordt vanwege het natuurlijk gevormde parcours, technische moeilijkheid en vele hoogtemeters. Eén ding is zeker op dit parcours, de sterkte wint hier altijd!

De race

Mijn laatste wedstrijd voor deze race, was het NK. In deze race had ik mij op het begin te veel geforceerd om mee te kunnen met de snelste renners. Dat zou mij niet nog een keer gebeuren en besloot daarom om rustiger te starten en mijn eigen race te rijden. Door deze keuze kwam ik in iets mindere positie bovenaan de startklim, maar wist in de eerste ronde al wat plaatsen op te schuiven naar voren.

Gedurende de race kon ik meerdere plaatsen goed blijven maken en kon blijven knokken tot aan de finish. Vooral op de technische stroken van het parcours, kon ik vaak het verschil maken op veel van de andere renners. Door mijn behouden start had ik alleen al geen zicht meer op de jongens die vanuit de start direct waren vertrokken. In de laatste ronde zag ik de nummer 4 weer voor mij rijden op ongeveer 30 seconden. Uiteindelijk hebben de nummer 3 en 4 nog gesprint met elkaar voor de 3e plaats. Hier zit ik op einde van de race dus niet meer ver vanaf!

Uiteindelijk een 5e plaats na een zwaar bevochten strijd met de andere renners, maar vooral ook met mijzelf. Op zulke zware en lastige rondes is het vooral zaak om een eigen tempo te rijden en niet gek te laten maken door iemand anders. Zo kun je vaak nog op het einde van de race veel tijd en plaatsen goedmaken op de andere renners die stil vallen.

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"