3e plaats criterium Nunspeet

  • -

3e plaats criterium Nunspeet

Categorie : NIEUWS

14064084_1112987892125238_1996682567116572527_n

Op een ronde met veel bochten, kon ik goed uit de voeten als mountainbiker. Doordat er zoveel bochten zijn, is het voor iedereen die in het peloton rijdt zwaar door het vele aanzetten na iedere bocht. Alleen als je hard door de bochten durft en kan, maak je kans op de winst tijdens dit criterium.

Na 5 ronden reed ik met drie anderen, waarvan 2 uit hetzelfde team, weg uit het peloton en groeide onze voorsprong snel uit tot 20 seconden. Dit bleef in de daarop volgende ronden een beetje schommelen, maar de achtervolgers werkten niet goed samen en konden wij vooruit blijven.

Met nog 3 ronden te gaan reed één van het koppel weg en viel er een gat. Hij pakte al snel een mooie voorsprong die nog wel te overbruggen was, maar wie het ging dichtrijden was gezien voor het podium. Daarom wachtte iedereen af voor de sprint voor plaats 2. Ik kwam als derde uit de laatste bocht en raakte licht ingesloten, waardoor ik te laat mijn sprint kon inzetten en tweede werd van het groepje.

Toch een mooie uitslag en goede training. Ik was op de fiets vanuit Apeldoorn naar Nunspeet gereden. Zie hieronder voor de gegevens:

  • gemiddelde snelheid over wedstrijd van 80 kilometer: 45.5 km/u

Nunspeet.1

Nunspeet.2

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"