NK Streetrace

  • -

NK Streetrace

Categorie : NIEUWS

14206051_10210055356678869_3767233174192778842_o

 

Wat onderstreept en in hoofdletters in mijn planning stond, pakte een stuk minder goed uit dan gehoopt.

In de weken voor dit NK heb ik specifieke trainingen gedaan om snelheid en explosiviteit te trainen. Daarnaast heb ik veel criteriums op de weg gereden om inhoud te krijgen.

De woensdag voor dit NK kon ik op overtuigende wijze de streetrace in Havelte winnen. Dit zorgde voor een goede moraal-boost natuurlijk.

De wedstrijd begon goed, ik was goed weg en reed de eerste ronde op een 5e plaats. In de ronden daarna kon ik iedere keer een plaatsje opschuiven, en zodra de mogelijkheid zich aandeed, pakte ik de koppositie. Gelijk daarna sloeg het noodlot voor mij toe. Mijn ketting schoot van het tandwiel. Ik moest stoppen en de ketting erop leggen. Hierdoor waren er nu twee koplopers en ik volgde op een kleine 20 seconden. In een poging om het gat te dichten, blies ik mezelf op en kon ik de oversteek niet in mijn eentje maken. Achter mij zag ik een andere renner die aan een inhaalrace bezig was en besloot te wachten om het samen te gaan proberen. Op dit moment schoot weer de ketting eraf en was ik weer op achtervolgen aangewezen. Deze keer vanaf plaats 8.

Gelukkig kon ik de schade opnieuw beperken en naar een 4e plaats rijden. Niet de plaats waar ik voor was gekomen. Op een NK telt er maar 1 plek, en dat is de eerste, in mijn optiek. Helemaal voor mij in deze discipline van het mountainbiken.

Volgend jaar kom ik terug en dan ga ik weer voor een volle 100% voor die rood-wit-blauwe trui!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"