Streetrace en Veldslag om Norg

  • -

Streetrace en Veldslag om Norg

Categorie : NIEUWS

13923764_10208141201780173_6513979866849282915_o

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus heb ik de Streetrace en de Veldslag om Norg (100 km) gereden. Twee totaal verschillende soorten mountainbike wedstrijden, maar leuk om eens met elkaar te vergelijken.

In de Streetrace op vrijdag was een spectaculair parcours uitgezet door het dorpscentrum van Norg met de nodige natuurlijke- en kunstmatige obstakels. Tijdens deze race komt het er vooral op neer om de snelheid vast te houden door de bochten en over de obstakels. Daarbij probeer je uit iedere bocht hard aan te zetten en de rechte stukken te gebruiken om de maximale snelheid te behalen.

Na een mindere start, kwam ik de eerste bocht als 5e uit. Iedere keer kon ik een plaatsje opschuiven en probeerde direct de koppositie over te nemen van teamgenoot Jeroen van Eck en de druk op te voeren. Dit lukte na ongeveer 2 ronden en al snel had ik een gaatje die ik iedere ronde kon uitbouwen tot maximaal 25 seconden. Op 2 ronden van het einde probeerde ik mij licht te sparen voor de volgende dag en nam ik geen risico meer. Een mooi gevoel om weer eens met de handen in lucht over de streep te kunnen komen! Een aantal waarden verkregen uit mijn Quarq vermogensmeter van vrijdag avond:

Norg.1

(totale rit)

Norg.1.1

(streetrace)

De dag na de Streetrace, die in de avond werd verreden, ging de wekker om half 7 zodat ik mij klaar kon maken voor de ‘Veldslag om Norg’. Een mountainbike marathon over zandpaden, gravelstroken en bospaden in de omgeving van Norg. Door het slechte weer de dagen voordien beloofde het een echte veldslag te worden.

Na een paar kilometer was het al duidelijk dat we niet veel last zouden hebben van stof… Een paar flinke plassen en modderstukken waren genoeg om daarna niet meer de moeite te nemen om om de plassen heen te rijden. Mijn benen voelden de eerste 20 minuten niet heel goed door de Streetrace van gisteren en miste daardoor de aansluiting met de kopgroep. Toen zij verkeerd waren gereden kon ik met een groep van 5 aan het einde van eerste (van 3) lussen weer aansluiten. Het was vooral Gerben Mos die veel kopwerk deed en er ook voor zorgde dat de groep werd uitgedund op een slecht lopend stuk. Voor mij was het na 2 uur gedaan. Helaas kon ik de kopgroep van 3 niet meer volgen en heb mij laten terugzakken in de groep daarachter. Mijn benen waren helemaal leeg en kon weinig power meer leveren. Eenmaal weer op bekend terrein, rondom het XC-parcours van Norg, wist ik dat de finish eraan kwam. En wanneer ik de finish eenmaal kan ruiken begint het toch weer te kriebelen. Ik wachtte af voor de sprint en ging uit derde wiel het laatste rechte stuk op. Helaas kwam ik net tekort voor de 4e plaats. Zie hieronder hoe mijn rit eruit zag in cijfers:

 

Norg.2.

(Als je vragen hebt over het rijden met een vermogensmeter of de data uit dit bericht, mag je mij altijd een bericht sturen d.m.v. de ‘contactknop’ rechtsboven of via Facebook)

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"