7e plaats op Benelux kampioenschap in Houffalize

  • -

7e plaats op Benelux kampioenschap in Houffalize

Categorie : NIEUWS

 

DSC_1836-L

 

Vanuit de start in het centrum van het in de Belgische Ardennen gelegen Houffalize, vertrok het peloton mountainbikers voor een wedstrijd over 6 ronden over één van de meest technische parcoursen van Europa.

Zelf kon ik in de na de startronde als 4e doorkomen en bleef de hele race rond deze positie rijden. Vaak verloor ik de aansluiting op de langste klim van het parcours, maar door het kiezen van de meest technische lijn in de laatste afdaling naar de finish, kon ik iedere ronde weer de aansluiting vinden bij de eerste 3. Na een paar ronden werd het gat op de klim te groot om weer te overbruggen in het technische gedeelte en kwam ik in mijn eentje te rijden.

Ik kon mijzelf blijven pushen om diep te gaan, technisch weinig fouten te maken en goed te blijven drinken. Hierdoor had ik in de één-na-laatste een comfortabele voorsprong op de nummer 5, maar was de nummer 3 al ruim buiten mijn zicht. Toen ik in deze ronde op een technische deel een steen raakte en lucht hoorde ontsnappen uit mijn band, verdween mijn voorsprong als sneeuw voor de zon. Ik probeerde met een Co2 patroon de band weer hard te krijgen, maar het gat was te groot om dicht te krijgen met de vloeibare latex. In de materiaalpost een ander wiel gekregen en weer verder! Ik zag niemand meer voor mij rijden en wist dat de 7e plaats op dat moment mijn plek zou worden.

Het geluk staat de laatste wedstrijden nog niet echt aan mijn zijde. Op het NK mis ik een podiumplaats door een val, en nu een vierde plaats op het Benelux kampioenschap door een lekke band. Dat doet wel even pijn! Mijn gevoel is erg goed en dat wil je dan ook verzilveren in zulke wedstrijden. Er komen nog een aantal kansen en mijn vertrouwen is alleen maar gegroeid door deze wedstrijden.

(Foto: Erik van den Boogert)

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"