Beste resultaat op een NK voor elite

  • -

Beste resultaat op een NK voor elite

Categorie : NIEUWS

DSC_0313

Na een goede start, kon ik gelijk een goede positie vinden in de kopgroep van 5. Tijdens de race werd het vooral erg zwaar door de korte bochten waaruit vol aangezet moest worden. Daarnaast waren er een aantal rechte stukken waar de snelheid iedere keer hoog opliep. Ongeveer halverwege de race werd een deel van de eerste groep opgehouden door een achterblijver en vielen er gaten. Hans Becking kon een gaatje slaan en iedereen hierachter zat even aan zijn limiet. Met nog een ronde te gaan was wel duidelijk dat Hans niet meer terug te pakken was en wij met zijn drieën voor de overige podiumplaatsen gingen strijden. Halverwege de laatste ronde, in een fractie van een seconde, schuift mijn voorwiel weg in het mulle zand en lig ik op de grond. De kramp schoot gelijk in mijn kuit en kon niet gelijk opstaan. Eenmaal weer op de fiets werd ik bijgehaald door de nummer 5, Frank Beemer. Ik kon zijn wiel goed houden en wilde de sprint zo kort mogelijk houden om te voorkomen dat ik weer in de kramp zou schieten. Dit pakte goed uit en won de sprint voor de 4e plaats.

Het is mijn beste resultaat bij de elite ooit. In dit sterkte veld kan ik zeker tevreden zijn met een 4e plaats, maar als je zo lang meestrijdt voor een podiumplaats, voelt dit wel als een teleurstelling.Vooraf had ik mijzelf een podiumplek als doel gesteld en wist dat dit heel lastig ging worden, maar had er vertrouwen in dat dit mogelijk was.

Een videoverslag is te vinden op de website van Omroep Brabant: http://www.omroepbrabant.nl/?news/252194912/Rudi+van+Houts+en+Michiel+van+der+Heijden+grijpen+naast+het+goud+op+NK+mountainbike.aspx

En in het sportjournaal van zondag 17 juli op NOS: http://nos.nl/uitzending/nos-sportjournaal.html

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"