Opnieuw 2e plaats tijdens nationale wedstrijd in Assen

  • -

Opnieuw 2e plaats tijdens nationale wedstrijd in Assen

Categorie : NIEUWS

Assen

Opnieuw een sterke race deze week in Assen.

Rondom de Baggelhuizerplassen, op steenworp afstand van TT-circuit, werd op zondag 19 juni een wedstrijd om het nationale mountainbike-klassement verreden.

Bij de start kon ik de gelijk de leiding nemen (zie video) van een veld van ongeveer 30 renners en probeerde in de eerste ronde gelijk eens flink aan de boom te schudden. Dat zorgde ervoor dat Jeroen Boelen, Niels Wubben, Gerben Mos en ik afstand konden nemen van de rest van het veld. In de derde ronde wist de Belg Quinten Hermans aansluiting te vinden bij ons en nam in de vijfde ronde over. Ik probeerde een ronde te volgen, maar moest mijn meerdere erkennen in de sterke veldrijder uit België. Het gat was geslagen en voor mij was het duidelijk dat we voor eens tweede plaats reden. Na een constant hoog tempo in de rest van de race, wist ik in de laatste honderden meters de koppositie van onze groep over te nemen en naar de tweede plaats te rijden.

Volgende week staat de Benelux-competitie wedstrijd in Landgraaf op het programma. Hier streed ik vorig jaar voor een tweede plaats, maar zakte ver terug in het veld door een lekke band in de één-na-laatste ronde. Tijd voor revenge!!

Videoverslag is hier te vinden, met dank aan RTV-Drenthe: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/110352/Belg-Hermans-wint-MTB-Baggelhuizerplas

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"