Wintercompetitie Havelte 2017

  • -

Wintercompetitie Havelte 2017

Categorie : NIEUWS

In de winter is het vooral zaak om een brede basis te leggen voor het nieuwe aanstaande seizoen. Voor mij betekend dit voornamelijk veel trainingen op de fiets en in de sportschool. De focus ligt dan voornamelijk op duur en kracht, met af en toe een wedstrijdspecifieke prikkel. Daarom probeer ik iedere paar weken een wedstrijd te rijden om weer wat wedstrijd hardheid te krijgen en de kracht- en duurtrainingen om te zetten naar snelheid en kracht op de fiets.

Op zondag 19 februari stond de wintercompetitie in Havelte op het programma. Voor mij betekenen wedstrijden in de winter vaak uit een uur lang afzien. Omdat ik op dit moment nog weinig wedstrijd specifieke trainingen heb gedaan, hakken deze races er meestal goed in. Vaak train ik de dag voordien ook flink, wat niet echt bijdraagt aan de meest frisse benen. Dit allemaal om goed te zijn later dit seizoen.

De wedstrijd

Na een iets mindere start, kon ik na twee ronden aansluiten bij de kopgroep, die bestond uit Gerben Mos en Thom Bonder. De ronden hierna wisselde wij de kopbeurten af. Ik had niet de power om het verschil te maken en weg te rijden. De organisatie van MTB-vereniging Havelte had weer een mooi parcours uitgezet, zodat iedereen zijn energie in een uurtje weer kwijt kon. Dat gold voor mij ook. Voor mijn gevoel had ik nog wat over voor de finale ronde. Door een stuurfout raakte ik even de aansluiting kwijt bij Thom en moest ik geforceerd het gaatje dichtrijden. Dit lukte niet en ik reed mezelf gelijk in het rood. Op adem komen was er niet bij, en reed mijn wedstrijd door tot de finish. Een tweede plaats is op dit moment goed. Ik verbeter weer iedere week en hoop pas om mijn top te zijn tijdens de wereldbeker in mei.

Een lekker gevoel om weer bezig te zijn! De komende weken zullen de trainingen weer meer wedstrijdgericht zijn en gaat de intensiteit omhoog. Begin maart staat er een trainingsstage op de planning naar Tenerife. 10 dagen alleen maar trainen, eten en slapen in een warmer klimaat. Wat wil een mens nog meer? Nou ja, dat weet ik wel, maar dat komt later dit seizoen wel!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"