Vooruitblik op NK marathon en Cape Pioneer Trek in Zuid-Afrika

  • -

Vooruitblik op NK marathon en Cape Pioneer Trek in Zuid-Afrika

Categorie : NIEUWS

Op 9 oktober aanstaande vindt de jaarlijks terugkerende Bart Brentjens Challenge en tevens NK-marathon plaats in Eijsden. Eén grote ronde van 110 kilometer door het heuvelachtige terrein van Limburg, gaat zorgen voor een mooi strijdtoneel.

Als voorbereiding op deze wedstrijd probeer ik altijd een aantal extra lange duurritten te maken van minimaal 4 uur om alvast wat te wennen aan de langere wedstrijd. Daarnaast doe ik meer trainingen met lange blokken rond het omslagpunt tussen de 10 en 15 minuten. Dit om de langere klimmen en constante hoge tempo te simuleren. Zoals het er nu naar uit ziet blijft het droog en zal het een snelle race worden. Hierdoor wordt het ook een tactische race, wat in het voordeel kan zijn voor de vele wegrenners die een gooi doen naar de overwinning in deze wedstrijd.

Waar ik qua materiaal extra aandacht aan besteed tijdens deze race zijn vooral de banden. Ik kies voor een bredere, zwaardere band om lek rijden te voorkomen. In dit geval de Fast Track 2.2 van Specialized. Ook rijd ik met een iets hogere bandenspanning dan normaal, rond de 1,6 bar. Met een extra bidonhouder en extra gels voor onderweg ben ik klaar voor de strijd! Als wedstrijdrenner krijgen wij natuurlijk wel nieuwe bidons aangereikt door teamleden, daarom hoeven wij zelf niet veel mee te nemen.

CAPE PIONEER TREK

14344812_1202733459768094_1185476168067079845_n

Op 12 oktober vertrek ik samen met teamgenoot Jeroen Boelen naar Zuid-Afrika voor een meerdaagse mountainbike wedstrijd, de Cape Pioneer Trek. Deze wedstrijd start op 16 oktober met een korte tijdrit over 13 kilometer langs de kust. De rest van de week zal bestaan uit etappes tussen de 60 en 100 kilometer door wilde natuur, kustwegen en prachtige singletracks. In deze wedstrijd rijdt iedereen in tweetallen. Dit is vooral voor een stuk veiligheid, maar geeft ook een extra dimensie aan de wedstrijd. Voor mij een geheel nieuwe ervaring. Normaal zijn wij als team altijd wel bij wedstrijden, maar rijden wij alsnog tegen elkaar. Nu zullen we ook goed moeten samenwerken om tot een goed resultaat te komen.

Net als tijdens het NK marathon wordt er extra op het materiaal gelet. Ook hier zijn de banden het belangrijkst. Een lekke band kan er voor zorgen dat je minuten verliest, daarom kiezen wij voor extra dikke banden met iets hogere bandendruk. Daarnaast gaat onze voeding van groot belang zijn om iedere dag goed te herstellen van inspanningen en voldoende energie hebben om een nieuwe dag aan te vallen.

Ik kijk er alvast heel erg naar uit en ga iedereen dagelijks op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Zie het filmpje hieronder alvast om een indruk te krijgen van wat wij over twee weken voor onze wielen gaan krijgen.

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"