Overwinning Benelux-Cup Esch-Sur-Alzette!

  • -

Overwinning Benelux-Cup Esch-Sur-Alzette!

Categorie : NIEUWS

14344215_985809131541183_6712858017268713891_n

Op zaterdag 17 september ben ik samen met het hele team van Stappenbelt-Specialized vertrokken naar Esch-Sur-Alzette in Luxemburg. Na aankomst hebben we gezamenlijk de ronde verkend. Een ‘oldschool’ ronde van meer dan 7 kilometer met op het begin lange brede paden die licht op en af lopen, gevolgd door een lange singletrack terug naar de finish. Een race over 9 ronden op hoge snelheid met technische paden kwam eraan.

Tijdens de race was ik gelijk goed vertrokken en kon mij goed van voren handhaven. In de tweede ronde pakte ik de koppositie op de lange singletrack en trok eens goed door. Hierdoor ontstond er een kopgroep van 4 mannen met Frank Beemer, Kevin van Hoovels en teamgenoot David Nordemann.

In de één-na-laatste ronde trekt Frank hard door en ben ik de enige die kan volgen. Bijkomend voordeel voor mij is dat David leider is in het klassement en Frank tweede staat, waardoor ik geen kopwerk hoef te doen op de lange rechte stukken in de laatste ronde. Hierdoor was het voor mij noodzaak te volgen en geen fouten te maken. Uit ervaring weet ik dat ik in een sprint vaak de snelste ben, en durfde het hier wel op aan te laten komen.

Met een korte maximale sprint in de laatste 200 meter, wist ik de koppositie te pakken en kon ik met mijn handen in de lucht over de finish komen. Een hele mooie beloning voor het harde werk. Ik had al een aantal keer laten zien dat ik er tegenaan zat, maar kon het nooit afmaken. Nu heb ik toch een mooie overwinning kunnen bijschrijven op mijn palmares!

benelux

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"