REFERENTIES

Geert Kamps, mentale coaching/begeleiding

Sinds 2009 werkte Geert voor de KNWU MTB selectie, de talentengroep op Papendal en de Paralympische Selectie. Hij ging als teammanager mee naar London 2012. Daarnaast was hij collega van Renate Groenewold en Peter Kolder in de staf van Team Corendon (schaatsen). Sinds 2012 is hij mentaal begeleider van het MTB K-OTC (o.l.v. bondscoach Tim Heemskerk) in Sittard, waar hij nu ook de dames wegwielrenners begeleid (o.l.v. Bondscoach Frank Pennings). Naast zijn werk in de topsport is hij gastspreker, docent en mede-eigenaar van Windeffect BV en werkt voor de overheid en de top van het bedrijfsleven.

Erik over Geert:

Geert en ik kennen elkaar sinds de tijd dat ik op Sportcentrum Papendal trainde. Het mooie aan Geert vind ik dat hij altijd enthousiast is en zich bijzonder goed kan inleven in een ander. Hierdoor kom ik iedere keer weer toch nieuwe inzichten in hoe ik ‘problemen’ ga benaderen en dit zorgt voor rust. Zonder veel woorden en met de juiste handvatten heeft hij mij zelf dingen laten inzien, zonder ze voor te kauwen. Hierdoor leer je jezelf ook het best kennen, vind ik. De meerwaarde van mentale coaching ligt bij mij vooral in het relativeren van dingen en in de voorbereiding naar een race, om onzekerheden weg te nemen. Geert gelooft 100% in mij en in mijn, unieke sterke punten.

Geert over Erik:

Behalve dat ik Erik als topsporter zie, zie ik hem als een gevoelsmens. Voor wie het belangrijk is dat alles in zijn omgeving voor rust en stabiliteit zorgt. Zo bewaart hij zijn energie en aandacht voor de belangrijke momenten.  Erik haalt zijn kracht uit het plezier in zijn sport, ik vind het prachtig om te zien hoe hij nog steeds ’speelt’ op de fiets! Hij is iemand die beschikt over een natuurlijk talent, hij weet wat hij kan en is in wedstrijden een ‘killer’, een winnaar. Nu zie ik ook die fonkeling in zijn ogen om het uiterste uit zichzelf te halen.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

"Gepassioneerd en gedisciplineerd op weg naar de internationale top!"